Политолози казаха какво очакват от кампанията за изборите.Кампанията е изключително негативна,

...
Политолози казаха какво очакват от кампанията за изборите.Кампанията е изключително негативна,
Коментари Харесай

Политолог: Слави се представя за близък на Румен Радев, за да влезе в парламента

Политолози споделиха какво чакат от акцията за изборите.

Кампанията е извънредно отрицателна, затормозяваща, конфликтна – това не активизира към огромно деяние. Гледаме старите играчи, възпроизвеждащи старите проблеми. Това е спецификата във връзка с подтекста – на война, на рецесия с газа. Това съобщи политологът Цветанка Андреева в предаването „ България заран ” по BG On Air.

Проф. Росен Стоянов също участваше в диалога, като показа своето мнение за предизборната обстановка: „ Отношенията са обтегнати, липсва опция поради политическата диверсификация да се основат постизборни обединения. ГЕРБ, без значение дали и с какъв брой ще завоюва, едва ли ще направи коалиция, че да ръководи. Няма значение кой е пръв, а кой ще съумее да сформира болшинство от 121 души ”, съобщи той.

Андреева счита, че и „ Възраждане ”, и Движение за права и свободи сега активизират структурите си и ще концентрират доста старания. „ Добрата вест е, че всички желаят да ръководят, само че никой не желае да е съпротива. Те обаче не знаят по какъв начин да ръководят дружно, а ще им се наложи да го схванат ”, твърди тя.

Стоянов посочи, че става дума за недостиг на съдружна просвета. „ Имаше държавни управления с цялостен мандат в коалиция. Да не забравяме, че макар пропускането на обстоятелството, че Съюз на демократичните сили е в коалиция с ГЕРБ – даже и това потвърждава, че е допустимо съдружно ръководство. Политиката е дипломация, а компромисът постоянно е решението на съответния проблем. ”

„ Важно е партиите да поемат отговорност за този тежък миг. Всеки, провалил опцията за сформиране на държавно управление, ще поеме цялата отговорност, в случай че поведе народа отново на избори. Това е главно предизвикателство на „ Продължаваме промяната ” – те следват пътя на „ ИТН ” и в случай че вземат участие и не могат да образуват крепко ръководство, на по-следващи избори ще се борят за четирипроцентовата линия ”, добавя Андреева.

Проф. Стоянов вижда опция за серпантина от избори за нов парламент и има вяра, че ще се получи нагнетяване на избори, изключително когато в сметката се прибавят локалните избори следващата година, а по-късно и европейските.

Цветанка Андреева не гледа на опита на Слави Трифонов за референдум като на почтено и непресметнато нещо: „ Слави се пробва ненапълно да се възползва от имиджа на президента Радев, представяйки се за непосредствен до него, с цел да преодолеят изборния предел. Това е въведения към публичните настройки, съставяне на спор. Изключително рисково е да бъде недооценен. ”

Политолозите споделиха и своите отзиви за това коя е основната дума на предизборната акция. Според Андреева това е „ газова рецесия ” и „ енергийни благоприятни условия ”. Проф. Стоянов счита, че това би трябвало да го решат информационните екипи на партиите и не желае да им дава безвъзмездни препоръки, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР